Hoe te dragen (3) – het is zomer!

Alsof we anders niet zouden geloven dat de zomer is aangebroken, trakteren de weergoden ons deze dagen op een eersteklas hittegolf.

Maandagavond organiseerde ik thuis een Fulardo workshop en eerlijk gezegd, er was maar één plekje waar de hitte niet ondraaglijk was: tussen de dorre grasplekken in de tuin, in de schaduw van hoge bomen en met het gekakel van de buurkippen op de achtergrond. Twee verlengkabels van 30 meter en we konden ook nog projecteren :-). Het was gezellig om zo onze sjaalverhalen te delen.

Want ja, ook bij 30°C en meer hou je best een sjaal bij de hand. 

Hou het hoofd koel

En bescherm je haar. Op het strand, in de ligweide, op je favoriete festival, op reis in Brazilië… bind een sjaal rond je geliefde bol. Op zijn hippies, zoals hierboven; of zoals een echte turbanista:

Topless (zonne)baden verboden

Badpak en bikini vergeten? Je maakt zelf een bikinitop in een handomdraai. Wikkel je sjaal op borsthoogte van achter naar voor. Maak een knoop vooraan en klaar is kees. Heb je een grotere sjaal, dan kan je de uiteinden nog omhoog brengen achter je nek en ze daar weer knopen.

Geen topjes meer?

Dan maak je er toch snel één… Twee sjaals en drie knopen en klaar is kees.

Ook als je maar één sjaal hebt kan het. Maak een knoop in de tegenovergestelde hoeken van een carré 90X90 cm, leg die achter in je nek. Kruis de sjaal op de borst en knoop de andere twee hoeken op je rug.

Volg je nog? Ik kan nog even doorgaan … maar als je deze ideeën alvast zou uitproberen?

Succes er mee!

 – 22 juni 2017 –