Hoe te dragen (2) – je lentegevoel

De parasol installeren, vakantieplannen maken, met opluchting vaststellen dat de spiraea toch begint te bloeien (na raadpleging van mijn tuinman blijken wij een andere soort te hebben, een laatbloeier dus)… Je voelt het deze week niet aan de temperatuur, maar mei komt eraan en het is dus alleen wachten op de volgende lenteprik. Tijd om je garderobe te wisselen.

 
Wol en zijde in de koelkast?
Als het warmer wordt zoeken we sjaals die fris aanvoelen. Let dan alvast op twee zaken. Allereerst de grondstof: wol en zijde voelen van nature warmer aan dan linnen. Linnen neemt heel gemakkelijk vocht op én geeft het even vlot terug af. Met andere woorden: linnen zweet mee met je huid. Anderzijds kunnen zijde en wol meer vocht opnemen voor ze klam aanvoelen. Zeker in de lente zijn beide materies nog een optie voor overdag, zolang het nog niet heet wordt. Ten tweede heb je het weefsel: een los weefsel laat toe dat de huid nog ademt, in tegenstelling tot een vast weefsel. Het spreekt voor zich dat we bij warm weer beter naar lossere weefsels gaan.

 
Kleur
In de lente krijgen we allen zin in de kleuren van narcissen, krokussen en Japanse kerselaar. Als je zelf een lente kleurentype bent, kan je je desgewenst van kop tot teen in deze kleuren hullen. Maar wat als je bijvoorbeeld een wintertype bent, dat best flatteert met kobaltblauw, robijnrood en citroengeel…? Geen nood! De sjaal snelt je te hulp. Het is immers de zone rond je gezicht, ogen en haar die bepalend is voor je kleur-uitstraling… en laat dat nu net de zone zijn waar we onze sjaal bijna altijd dragen… Dus, mevrouw of mijnheer wintertype: draag gerust dat hemd in vanillegeel, maar vergeet niet rond je hals een sjaal in je mooiste winterkleuren te draperen…

 
Ad libitum
Toch hoop ik dat het in de lente ook bij jou kriebelt om je sjaal eens anders dan rond de hals te dragen. Suggesties? Zeker! Knoop een mooie sjaal rond het hengsel van je handtas, of aan je rugzak. Het geeft jou en je tas een heel eigen accent. Als je dan nog een carré van min. 90X90cm neemt heb je ineens een extra jasje bij de hand. Hoe doe je dat? Heel eenvoudig: je knoopt de twee aanpalende hoeken en je stopt je armen in de twee gaten die hierdoor ontstaan. Als het warmer wordt draag je misschien graag je lange haar gebonden. Fleur op met een gavroche (45X45cm) of twilly (80X5cm) bij en je bent volop in bloesemsfeer!

 

 


Veel ineens? Geen paniek: volgens Frank en Sabine heb je nog enkele dagen tijd om je voor te bereiden 🙂

 – 26 april 2017 –