I love scarves

Ik ben Tine en ik hou van sjaals. De kunst om je met een eenvoudige lap stof zo te omwikkelen dat je je comfortabel én aantrekkelijk voelt. De kracht van het mooie design en de kleurencombinaties. De troost die het materiaal je biedt door de zachte aanraking.

Waar ben ik in godsnaam door deze microbe gebeten? Mijn herinnering en het familiealbum leert me dat ik voor mijn middelbare school weinig in mode geïnteresseerd was. Ik was een kind dat graag fysiek bezig was, in bomen klauterde, ‘s zomer tweemaal daags ging zwemmen en met mijn fietsje naar school zwalpte nog voor ik kon rijden.

Vanaf mijn twaalfde begon de interesse voor mode te groeien, als middel om mijn fantasieën gestalte te geven en om me te onderscheiden. Ik kocht wol en stofjes; tante Yvonne breide de trui en mama naaide de rok volgens mijn instructies. Ik haalde de zolder van tante Paula overhoop op zoek naar oude kleren. Als tante Brigitte op bezoek kwam liep ik de hele tijd met haar hoed op.

Mijn eerste ‘echte’ sjaal kreeg ik met eindejaar, ik vermoed dat ik toen zo’n 16 was. Het was een zijden carré in de tinten rood, beige en bruin met handgerolde zomen. Ik heb deze sjaal nog altijd… en dat was de kiem van dit project…

FULARDO

Welkom op deze wereld, Fulardo! Ik hoop dat je voldoende liefde en aandacht zal krijgen en met veel fijne mensen omringd wordt. Dan ziet onze toekomst er veelbelovend uit.

13-02-2017