Leve de KUK!

Leve de KUK!

Toen ik nog bij SD Worx werkte (al even geleden, dat geef ik toe) had ik met mijn collega Marleen een leuke gewoonte als we op weg waren naar een klant; we deden de KUK.

Ken je de KUK? KUK was een zelfbedacht letterwoord dat stond voor:
Ken. Uw. Klant.

We wisselden uit wat we over de klant wisten om ons overleg waardevol te maken voor hem én voor ons. Dat was voor de tijd dat je deze gegevens uit de CRM database kon plukken, we spraken ons geheugen aan en gingen nog even door het hard copy dossier. Toen ik vorig jaar besliste me professioneel op een domein te wagen waar mijn liefde zich omgekeerd evenredig verhield tot mijn marktkennis was het duidelijk: tijd voor de KUK.

Ik startte een marktbevraging….  

194 enthousiastelingen werkten hier aan mee:

  • vooral vrouwen (mannen komen later aan bod, beloofd!)
  • van alle leeftijden (toegegeven, geen 70 plussers)
  • vooral hogeropgeleiden (komt overeen met de inkomenscategorie waar ik op mik).

 Wat heb ik hier uit geleerd?

Ten eerste: de sjaal is een collectors-item

Wie een sjaal koopt of krijgt, doet hem niet snel van de hand. Gemiddeld bezitten de deelnemers 10 sjaals (wintersjerpen en stola’s niet meegerekend).
33% doet nooit sjaals weg bij de kleerkastopruim; 60% soms. “Het is soms eens nodig om je kleerkast wat op te ruimen en oude dingen weg te doen. Wat ik nooit wegdoe, zijn sjaals. Dat zijn blijvers!” dixit respondent nr. 123.

 

Ten tweede: de sjaal is een geschenkartikel

Eén op de vijf sjaals in onze kleerkast kregen we als geschenk en gemiddeld één keer per jaar doen we zelf iemand een sjaal cadeau.

 

Ten derde: we houden van sjaals, maar zijn ‘o zo saai’ in het dragen

 46 % is er zeker van dat zij haar sjaals op een meer creatieve manier kan dragen, en 48 % denkt “misschien wel”.

 

Dank als jij één van die 194 deelnemers was die enkele minuten vrijgemaakt heeft om jouw input te geven; Ik heb het erg geapprecieerd.

Hou je van ‘taarten en staven’? De grafieken kan je hier downloaden.

Heb je zin om een avondje gezellig ervaringen en tips over sjaals uit te wisselen en leuke weetjes te vernemen over de legendarische zijden foulard? Dat kan op 19 of 25 april in Leuven.  Klik hier voor meer info.