Ontmoet Isabel Penne

Wie is Isabel?

Ik ben geboren in Oost Vlaanderen en heb Germaanse talen gestudeerd aan de KU Leuven. Het was mijn droom om les te geven, maar de arbeidsmarkt heeft er anders over beslist en daar ben ik niet rouwig om.

Via mijn hostessenjob tijdens mijn studietijd (mijn eerste officiële sjaalmomenten trouwens) werd ik Alumniverantwoordelijke. In 2000 organiseerde ik mee de viering 575 jaar KU Leuven, waarmee een flink pak fondsenwerving gepaard ging. In 2001 werd dan het Leuvens Universiteitsfonds opgericht, waar ik in 2006  directeur van werd. Ik match met plezier twee partijen: mensen die geld willen schenken voor een doel dat hen ter harte gaat, en mensen die hard werken aan die goede doelen en financiële ondersteuning hiervoor nodig hebben.

Privé geniet ik van mijn gezin, met twee zonen en twee kleinzoontjes.

Love. Cherish. Connect…. de waarden van Fulardo en tevens de naam van de eerste collectie. Wat betekenen die waarden in jouw leven, Isabel?

Love
Mijn kleinkinderen! Hoe kinderen door het leven gaan…. Ze hebben geen bijbedoelingen bij wat ze doen, alles is puur en oprecht. Trouwens, mijn kleinkinderen dragen altijd mooie wollen sjaals, heb ik al opgemerkt.

Cherish
Momenten. Rond de tafel met familie en vrienden, daar kan ik zo van genieten.

Connect
Ik ben een echte netwerker, dat hoort zo voor mijn job, maar het is ook helemaal mijn natuur! Het leuke is dat een sjaal ook een goede opening voor een gesprek geeft. Je spreekt iemand aan over zijn mooie sjaal en hop, je bent geconnecteerd!.

Hoeveel sjaals heb je zo ongeveer en hoe ziet jouw sjaalkast er uit?

Ik ben er niet toegekomen ze te tellen maar het zullen er toch z’n 200 zijn. Daarvan zijn er heel wat prachtige sjaals die ik kreeg uit de collectie van mijn moeder. En van mijn sjaalkast maak ik liever geen foto, die oogt nogal rommelig, moet ik toegeven.

 
Vanwaar die grote liefde?

Een sjaal is voor mij als een juweel. Het maakt je outfit af, brengt het op een hoger niveau. Een mooie sjaal kan een heel sober kledingstuk doen opleven.

Wanneer draag jij je sjaals?

Voor events nagenoeg altijd. En ik combineer nogal vast specifieke sjaals met specifieke outfits.

Wat is jouw favoriete draagwijze?

Ha! Ik heb er maar één. Gewoon rond de hals. Hier is nog ruimte voor verbetering.

Wat is jouw favoriete Love. Cherish, Connect. sjaal?

De blauwe! De kleuren lichten je helemaal op.

Je schenkt vandaag een Love. Cherish. Connect. sjaal aan… Neen, dat verklappen we nog niet, maar kan je al een tipje van de Fulardo-sluier lichten?

Wel, wat ik vandaag heb ontdekt is dat we alvast alle twee in Oost-Vlaanderen geboren zijn. We hebben elkaar ontmoet in ons professioneel leven, waar we veel respect voor elkaar ontwikkelden. Toen de druk op ons gezinsleven iets verlichtte met de groter wordende kinderen, ontmoetten we elkaar ook in de vrije tijd en werd onze relatie zeer vriendschappelijk.

Wordt vanzelfsprekend vervolgd 🙂

 – 29 november 2017 – 

Wil je ook financieel bijdragen aan een doel dat je ter harte gaat: https://www.kuleuven.be/mecenaat
Wil je ook de Fulardo sjaal aanschaffen: https://fulardo.be/en/webshop/