Sjaals met een missie

Tussen de bezoeken aan mogelijke fabrikanten door bezin ik me even over een vraag die iemand me onlangs stelde: hoe wil je met je bedrijf de wereld verbeteren? Als starter ga ik met Fulardo geen bergen verzetten, daarvan ben ik me bewust. Maar klinkt het verwaand als ik zeg dat ik met mijn sjaalbusiness wel mik op (het verplaatsen van) een steen in de rivier? Ik heb goed nagedacht over de waarden die ik wil meenemen in alles wat ik doe:

Love. Cherish. Connect.

De liefde voor het ontwerp en het maakproces. De zorg voor een mooi product, dat generaties kan overleven. Het verbinden van mensen die houden van sjaals…

Wereldverbeteraar

Nu wil ik nog één wereldverbeteractie toevoegen aan mijn zaak. Een bijzondere sjaaldraagster is hierin mijn grote inspirator. In 2014 won de toen 17-jarige Malala Yousafzai de Nobelprijs voor de vrede. Met haar onverdroten strijd voor onderwijs voor alle kinderen bracht dit Pakistaans meisje haar eigen leven in gevaar. Ik adviseer je om haar levensverhaal te lezen:  Ik ben Malala (uitgeverij Spectrum). Ook voor Malala is de sjaal een bijzonder kledingstuk.
“Op mijn 16de verjaardag was ik in New York en mocht daar de Verenigde Naties toespreken. … Ik droeg één van Benazir Bhutto’s (haar rolmodel nvdr.) witte sjaals met mijn favoriete roze sjalwar-kamiez en ik riep de wereldleiders op gratis onderwijs mogelijk te maken voor alle kinderen waar ook ter wereld.”

Eén kind, één leraar, één boek en één pen…

… kunnen  de wereld veranderen. Omdat ik die overtuiging deel, wil ik met Fulardo mijn steentje bijdragen. Ik ga een deel van de bedrijfswinst schenken aan een initiatief dat aan dit nobel doet bijdraagt.  Eén van de mogelijkheden is het fonds van Malala Yousafzai zelf, maar ik sta ook open voor andere ideeën.  Mail me als je zelf een voorstel van project hebt dat kinderen in niet evidente omstandigheden onderwijs aanbiedt.

 – 23 mei 2017 – 

PS De workshop van 7 juni komt er aan. Met jouw inschrijving verleg je alvast een keitje in de rivier.

bron:
http://www.humo.be/humo-archief/258401/de-nobelprijs-voor-de-vrede-malala-yousafzai
https://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/waargebeurde-verhalen/9789000331536/malala-yousafzai/ik-ben-malala
https://unsplash.com/@douglinstedt?photo=jEEYZsaxbH4