Sjaalacademie start op 19 april

Heel mijn leven al ben ik betrokken bij leerprocessen. De verzamelde inzichten neem ik mee in de Fulardo workshops, die van start gaan op 19 april.

Samen leren = beter leren

Reeds in het secundair onderwijs werkten mijn vriendin en ik op zaterdagnamiddag samen. Eerst een uurtje wetenschappelijk tekenen met Oost-Indische inkt (grrr, die vlekken die we met een scheermesje probeerden weg te werken!). Daarna worstelden we ons in een interactief vraag en antwoord spervuur door de wetten van de fysica. Elke avond in de week bleef ik in de avondstudie, waar zo’n 100 leerlingen in  een ritselende stilte hun huiswerk maakten onder het alziend oog van zuster Tarcisius. Het verschil tussen de studiezaal en de workshop van Fulardo? Je bent niet met 100 maar met max. 10 deelnemers én er mag honderduit gebabbeld worden.

Denken én doen

Elke dag doe ik een on-line testje Frans. Met enige trots mag ik zeggen dat ik inmiddels naar het moeilijkste niveau ben doorgegroeid. Maar als ik mij in real life begeef, dan heb ik het gevoel terug te vallen naar niveau débutant! In de Fulardo sfeer geldt zeker: leren door doen > leren door denken. Probeer maar eens een das te leren strikken op mentale kracht. Vandaar waarschijnlijk dat workshops sjaalknopen zo populair zijn… Wij gaan op 19 april niet de hele avond in de knoop liggen, maar toch wel een uurtje!

Appelen én peren

Je kunt appelen niet met peren vergelijken. In opleidingsland scoren peren dikwijls beter dan appels. Met ‘peer’ bedoelen we dan ‘gelijken’. Ook bij een Fulardo workshop heeft de begeleider niet alle wijsheid in pacht;  je leert er evenveel van elkaar!

Ook op zoek naar een 1+1=3 sjaalbeleving? Er zijn nog enkele plaatsen vrij op woensdagavond 19 april.

Wat: Mijn favoriete sjaal / De zijden carré: geschiedenis, ontwerpers, technieken / Meer manieren om te stralen met mijn sjaal.
Waar: Pasteelsblokweg 39, 3010 Kessel-Lo.
Wie: Iedereen die van sjaals en textiel houdt.
Wanneer: Woensdag 19/4, 19u30 – 22u00.
Bijdrage: 25 euro (BTW incl.), hapje en tapje inbegrepen.
Inschrijven: via mail aan tine.demeester@fulardo.be 

 – 12 april 2017 –