Hoe te dragen (4) – 5 tips om te stralen met je sjaal

Supporters van Fulardo hebben gemiddeld meer dan 10 sjaals in de kleerkast liggen. Een té groot deel ervan dragen ze zelden. Omdat ze niet weten hoe. En de vaste waarden knopen ze dan weer steevast op dezelfde manier. Gevolg: door het niet benutten van hun volledige collectie én een gebrek aan creativiteit bij het stylen zien ze er altijd hetzelfde uit.

Het kan anders: met 5 eenvoudige tips ben je al een heel eind op weg om er elke dag stijlvol anders uit te zien. Lees en probeer!

Tip 1: Kies eerst je sjaal en daarna de andere kledingstukken.
Ooit al eens gedaan? Probeer het vandaag, en kies meteen een sjaal die je niet dikwijls draagt. Scan met die sjaal in de hand je kleerkast en ontdek nieuwe opportuniteiten: kleuren die matchen, patronen die contrasteren, texturen die aanvullen, vormen die vragen om invulling…

Tip 2: Combineer je sjaal met andere accessoires.
Kies weer een sjaal die je niet dikwijls draagt en scan je lades met accessoires: riemen, juwelen, broches… Zoek een match en draag dit op een heel eenvoudige basisoutfit, zoals je LBD (little black dress) of de jeans-met-wit hemd.

Tip 3: Om je hals? Drapeer eens anders!
De meeste vrouwen beseffen dat ze hun sjaals veel creatiever kunnen dragen. Wees vanaf nu  origineel en leg een andere knoop dan de zeer populaire enkele of dubbele lus. In deze androgyne tijden stel ik voor om deze week eens de sjaal-das-knoop te proberen.

Tip 4: Om je hals? Drapeer eens elders!
Een sjaal wordt in een handomdraai een riem, armband, haarband, enkelband (haha), bikini, topje of rokje… Durf experimenteren als een kind! Als je twijfelt over de look: vraag advies aan je vrienden, of neem een foto in de spiegel en zie wat het geeft.

Tip 5: Never leave without a scarf.
Ook al doe je hem niet om, zorg er steeds voor dat je een sjaal bij de hand hebt. Misschien wordt het fris of wil je klaar zijn voor een meer formeel bezoek. Een leuke en beproefde methode is het knopen van je sjaal rond het handvat van je handtas. Zo blijf je stralen met je sjaal, zelfs al heb je hem niet om.

Zin gekregen om het potentieel van je sjaalkast beter te benutten? Start er vandaag mee en je zal
1. positief opgemerkt worden
2. er altijd weer verrassend voorkomen
3. geld besparen, want je hebt minder kledij nodig.

Nood aan wat oefening?
Op zaterdag 26 mei geef ik opnieuw een workshop. Je bent welkom, en breng gerust je eigen sjaals mee om te oefenen.
Wanneer: Zaterdag 26 mei, 9u00 – 12u00.
Wat: Mijn favoriete sjaal / Meer manieren om te stralen met mijn sjaal / De zijden carré: geschiedenis, ontwerpers, technieken.
Waar: Pasteelsblokweg 39, 3010 Kessel-Lo.
Wie: Iedereen die van sjaals en textiel houdt.
Bijdrage: 25 euro (BTW incl.), hapje en tapje inbegrepen.
Inschrijven: Via mail aan tine.demeester@fulardo.be

Photo  by Aditya Saxena on Unsplash