Ontmoet Eline De Smedt

Wie is Eline De Smedt?

Rumstenaar, mama van Vinz en plusmama van Nicolas en Xandro. Ik studeerde communicatie aan de Thomas More hogeschool en human resources aan de Odissee hogeschool. Mijn loopbaan nam een aanvang in de interimsector. Je leert er werkelijk alles: sales in een zeer competitieve omgeving, zelfstandig en klantgericht werken, personeelszaken… Na enkele jaren engageerde ik me als HR-consultant binnen de IT sector. En 4 jaar geleden kreeg ik de kans om ‘Maak werk van je zaak’ helemaal van nul mee op te bouwen. In dit project slaan Syntra, VDAB en ESF de handen in elkaar om ondernemers een optimale start te geven. Het project liep zo goed dat het werd verlengd. Een boeiende job, waarbij ik permanent nieuwe dingen leer kennen. Weet jij bijvoorbeeld wat Qi Gong is?

Qi Gong?

Neen dus :). Wel, ik vroeger ook niet. Het is een variant van Tai-chi. Qi betekent energie en Gong ‘werken met’, ‘oefenen’. Met een druk professioneel en gezinsleven was ik op zoek naar een activiteit die me rust, concentratie én energie zou geven. Iemand in mijn “Maak werk van je zaak” groep startte als Qi Gong leraar en voilà…

Love. Cherish. Connect…. de waarden van Fulardo en tevens de naam van de eerste collectie. Wat betekenen die waarden in je professioneel leven, Eline?

Love
Bij veel van de starters die ik begeleid zie ik een ongelofelijke liefde voor hun product of dienst. Een beetje zoals een leeuw die voor haar welpen zorgt.

Cherish
Koesteren heeft een element van tijd in zich. Je kan niet ‘snel iets koesteren’. Naarmate een starter tijd geeft aan zijn ondernemersproject komt hij dichter bij zich zelf en wordt zijn project steeds authentieker.

Connect
Je kunt niet geloven hoeveel interessante mensen ik leer kennen dank zij mijn job. Zo had ik een onderneemster in mijn groep die als medium wou starten. Wel, ik was één van haar eerste klanten. Een heel bijzondere ervaring werd dit, waarbij ik contact had met mijn overleden vader en grootmoeder.

Hoeveel sjaals heb je zo ongeveer?

Ik schat dat ik zo’n 50 sjaals heb. In tegenstelling tot de meeste van de respondenten in jouw enquête, Tine, wordt bij mij de sjaalkast jaarlijks met de rest van de kleerkast mee opgeruimd.

Waarop let je als je een sjaal aankoopt?

Ik hou van veelkleurige sjaals, omdat ik die met veel kledingstukken kan combineren. Een sjaal mag ook best groot zijn, en warm voor de winter! Het etiket bekijk ik niet.

Wat spreekt jou aan in de roze carré?

De ongewone kleurencombinatie. De roze kleuren associeer ik met warmte en liefde. Ze doen me ook denken aan Zuid-Afrika, waar ik wel eens kom. Ik hou ook van het lichte en het speelse. Mijn voorkeurfiguurtjes zijn de uil en de kleine vogeltjes.

 

TX Eline!

– 25 januari 2018 –

Kennis maken met ‘maak werk van je zaak’? Klik hier

Benje ook een beetje fou de foulard? Schrijf je in op de volgende ontmoeting voor sjaaladepten (https://fulardo.be/inspiratiesessies/) of schaf je een Fulardo sjaal aan (https://fulardo.be/webshop/)