Ontmoet Mia Vleminckx

Leuvenaar in hart en nieren: maak kennis met Mia Vleminckx

Ja, geboren en getogen, zoals ze zeggen. In de Naamsestraat (regionaal ziekenhuis Heilig Hart) gaf ik mijn eerste schreeuw. Later studeerde ik Directiesecretariaat Moderne Talen aan de Economische Hogeschool in Heverlee. Mijn allereerste job was in Brussel, maar Leuven lonkte en ik keerde dan ook snel terug. Bij LMS en Uti-Maco  in Haasrode heb ik mooie jaren meegemaakt. Daarna stapte ik over naar het bedrijf van mijn man, waar ik met liefde alle financiële, administratieve en human resources zaken behartig. De laatste jaren maak ik meer en meer tijd voor oude liefdes die in de kast zijn blijven liggen en nieuwe liefdes die ik nu ontdek: reizen, fotografie,….

Mijn echtgenoot Walter leerde ik in de sportclub kennen. Ook hij is een Leuvens product en het resultaat van ons verbond is drie prachtige kinderen, die vanzelfsprekend ook geboren zijn in de Naamsestraat.

 

Love. Cherish. Connect…. de waarden van Fulardo en tevens de naam van de eerste collectie. Wat betekenen die waarden in jouw leven, Mia?

Love
Omringd zijn door warme mensen, met een positieve uitstraling, meer moet dat niet zijn.

Cherish
Zorgzaam zijn met je vrienden, dat vind ik heel belangrijk. Het is met vriendschap zoals met vertrouwen: ze komt te voet maar gaat te paard.

Connect
Een band opbouwen is het resultaat van Love & Cherisch. Hier denk ik automatisch aan een groep van 11 geconnecteerde dames, waar ik deel van uit maak. De groep ontstond rond Tina Jans en Hilde Goovaerts en heet De draad van Ariadne.  Deze heeft een heel speciale missie. De teamleden zetten hun talenten en energie in om ook maatschappelijk een verschil te maken. Sinds 10 jaar organiseren ze een concert waarbij de opbrengst integraal naar het goede doel gaat. Voor de 10 editie, op 13 januari, staat Scala op het programma. De opbrengst gaat naar Tander (school voor leerlingen met gedrags– en emotionele problemen) en Fonds Nadine de Beauffort (borstkankeronderzoek aan KU Leuven). We bieden het publiek naast een prachtig concert en een mooi engagement ook goed gezelschap: voor én na is er ruim de gelegenheid om te connecteren met oude en nieuwe relaties.

Hoeveel sjaals heb je zo ongeveer en hoe ziet jouw sjaalkast eruit?

Ik schat dat ik zo’n 50 sjaals heb. Ik bewaar ze in twee lades: één voor de winter en één voor de zomer. Ik heb een goede methode gevonden om ze heel overzichtelijk te rangschikken: ik vouw ze eerst tot een brede band en rol die dan op. Al deze rolletjes leg ik vervolgens netjes naast elkaar. Zo zie ik in één oogopslag het ‘aanbod’ als ik mijn lade opentrek. Bijkomend voordeel: je hebt veel minder kreuken in je sjaal dan wanneer je ze op elkaar stapelt.

Waarop let je als je een sjaal aankoopt?

Enerzijds koop ik heel dikwijls een sjaal bij een kledingstuk. ‘Heb je daar een sjaal bij?” is een standaardvraag bij mijn pasbeurten. En dit zowel voor feestelijke als dagelijkse outfits!

De grondstof zelf beoordeel ik niet aan het etiket maar met de hand: de ‘touch’ en de ‘feel’ geven de doorslag bij aankoop. Voor feestelijke gelegenheden verkies ik fijnere texturen, voor andere gelegenheden grovere.

Toen je de roze carré zag was je direct verkocht. Welk figuurtje uit de wondere wereld van Lien Geeroms is jouw favoriet?

Ja, inderdaad: een wondere wereld… om op je vraag te antwoorden heb ik de sjaal nog even helemaal opengespreid en ik was werkelijk onder de indruk van het dessin. Allemaal mooie figuren, en de kraanvogel is voor mij de allermooiste. Is het daadwerkelijk een kraanvogel? Voor mij alleszins! Mijnheer kraanvogel aan de ene kant, mevrouw aan de andere, met de vleugels heeeelemaal open…

Spread your wings and fly!

De kraanvogel is in Azië ook een geluksbrenger, die een lang leven en vrede brengt….

 

Bedankt Mia, we hopen met jou dat de kraanvogel in 2018 een bezoekje brengt aan alle mensen van goede wil en sluiten met deze wens de laatste blog van 2017 af.

  – 21 december 2017 –

Wil je ook een fantastische avond met Scala beleven, interessante mensen ontmoeten én bijdragen aan een goed doel: https://ariadne.eventsquare.co/nl/lmhtcvgoeqri

Wil je ook de Fulardo sjaal aanschaffen: https://fulardo.be/webshop/