Ontmoet Tine Verhelst

Qua aantal sjaals in de kleerkast moet ze de duimen leggen voor Isabel (Penne, zie vorige blog), maar op alle andere vlakken zijn ze elkaars evenknie.

Ziehier Tine Verhelst

Ik ben geboren in Gent en reeds na drie jaar verhuisde ik mee met het gezin naar Leuven. Ik studeerde economie aan KU Leuven en gedurende de eerste 10 jaar van mijn loopbaan was ik bij UFSAL / KU Brussel verantwoordelijk voor de externe contacten en de voortgezette opleidingen. In 1999 ging ik als directeur van Faculty Club een nieuwe uitdaging aan. Het is daar dat ik Isabel ontmoette en met haar samenwerkte, naar aanleiding van de viering 575 jaar KU Leuven. In 2015 maakte ik de overstap naar het Davidsfonds, het grootste cultuurnetwerk in Vlaanderen. Als ik nu terugkijk, zie ik als rode draad in mijn loopbaan het bewerkstelligen van verandering en zo organisaties terug op het goede spoor zetten. Het boeiende daarin is de permanente mix van ratio, hart- en buikgevoel.
Mijn thuishaven wordt bevolkt door een lieve echtgenoot, een zoon en een dochter.

Love. Cherish. Connect…. de waarden van Fulardo en tevens de naam van de eerste collectie. Wat betekenen die waarden in jouw leven, Tine?

Love
Liefde, dat associeer ik met goesting en met warmte.

Cherish
Koesteren… Ik weet niet waarom, maar dan denk ik vooral aan de kleine dingen. Momenten, zoals de eenvoudige maar o zo lekkere maaltijd die onze gastvrouw tijdens een vakantie voor ons gezin bereidde. Of specifieke voorwerpen, zoals een sjaal die ik kreeg van een geliefde persoon.

Connect
Verbinding kan maar tot stand komen op basis van authenticiteit. Dat is zo in mijn relaties, maar ik heb dat ook met materialen. Ik hou heel veel van pure wol, zijde,….

Vanwaar jouw liefde voor sjaals?

Wel, net als Isabel heb ik dat met de moedermelk meegekregen. Mijn mama droeg altijd een sjaal rond de hals of geknoopt aan haar handtas. In mijn jonge jaren heb zelf ik nog ettelijke zijdesjaals beschilderd, meerbepaald met de techniek met guttalijm. Toen je dacht dat de sjaal eindelijk af was, was je zeker nog een uurtje zoet met het naaien van de handgerolde zoom :-).
Een sjaalaankoop is bij mij ofwel een coup de foudre , ofwel heel gericht naar een bepaalde tenue.

Hoeveel sjaals heb je zo ongeveer en hoe ziet jouw sjaalkast eruit?

Dank je, dit interview was de ideale gelegenheid om mijn sjaalkast nog eens te ordenen. Ik telde er ongeveer 90, en ze liggen sowieso netjes in mijn kast, in twee lades. Ik ruil ook wel geregeld sjaals met mijn moeder, en mijn dochter begint er nu ook te dragen. Dat geeft de jonge-look-met-sweater een heel eigen accent.

Wanneer draag jij je sjaals?

Het hele jaar rond. Het geeft een gevoel van gezelligheid en ik vind het sowieso al snel te fris aan de hals. Ik durf ook wel wisselen en een mooie sjaal combineren met verschillende kledingstukken.

Wat is jouw favoriete Love. Cherish, Connect. sjaal?

Mijn favoriet is de blauwe. Van harte dank, Isabel voor het prachtige geschenk ter bezegeling van onze vriendschap. Tegen dat dit interview uitgestuurd wordt heb ik hem zeker al enkele keren gedragen.

– 7 december 2017 –
Wil je ook eens kijken wat het Davidsfonds jou te bieden heeft?
www.davidsfonds.be
Wil je ook de Fulardo sjaal aanschaffen: https://fulardo.be/webshop/