“Mooie sjaal!”

Met sjaals is het een beetje zoals met het weer. Heel laagdrempelig om over te praten. Zo bleek uit de Fulardo-enquête van eind vorig jaar. Naast de gesloten vragen was er ruimte voor aanvullende input en één op vijf respondenten maakte daar gebruik van. Hier een bloemlezing van de reacties…

Kleur

“Sjaals voor een herfsttype, warme kleuren … je vindt die kleuren niet gemakkelijk in de winkels.”

“Bij de aankoop van een sjaal kijk ik vooral naar de kleur – ik hou vooral van kleurige sjaals bv. rood, paars, oranje en gemengde kleuren. Ik hou van sjaals met aarde kleuren.”

“Ik vind natuurlijke kleuren belangrijk zoals taupe/beige , zwart/grijs, bordeaux, rood/oranje.”

Functie

“Ik heb heel veel sjaals zodat ik al mijn kledingstukken kan combineren met een sjaal. Ik draag vaak basics in effen kleuren en dan geeft een sjaal er een echte meerwaarde aan en lijkt het alsof ik telkens anders voor de dag kom. Ik combineer ook mijn sjaals met opvallende juwelen.”

“Een extra accent, een kans om te variëren; ik koop graag sjaals ineens bij een kledingsetje.”

“Vaak draag ik ze niet ‘solo’ maar met een broche…”

“Sjaals zijn een ideaal  hulpmiddel om een extra cachet te geven, op te fleuren…”

“Een mooie sjaal is het ideale accessoire om kledij net die afgewerkte, up-to-date look te geven.  “

“Ze kunnen een geheel helemaal af maken, net zoals een ketting of handtas of schoenen dit kunnen.”

“Ik voel me niet helemaal gekleed zonder sjaal(tje). Voor mij is dat een belangrijk attribuut, belangrijker dan juwelen.”

“Ik hou van sjaals.  Ze hebben verschillende functies: ze geven extra warmte, ze geven een extra toets aan je look. Het is ook fijn om er wat parfum op te doen zodat je er je neus eens kan indompelen wanneer er slechte geuren in de lucht hangen :-). Ze zorgen ervoor dat de kraag van je lederen vest niet vuil wordt.

Hoe te dragen

“Ik zou wel meer sjaals willen dragen maar ik weet eigenlijk helemaal niet hoe ik dat best combineer … “

“Een workshop sjaalknopen lijkt me wel wat.”

“Ik vind sjaals heel leuk, alleen heb ik te weinig inspiratie. Daarom doe ik ze op een heel simpele manier rond mijn nek. Ik ben er zeker van dat het beter kan.”

Tot slot: emotie

“Een sjaal geeft me een gevoel van geborgenheid, en veiligheid.”

“Ik koop sjaals meestal op vakantie of tijdens een uitstap. Mooie kleuren, aangename stoffen, in combinatie met de herinnering aan de plaats of de omstandigheden vormen voor mij de aantrekkelijkheid van een sjaal.”

“Een passie voor sjaals!!”

“Ik ben er gek van.”

Wij ook 🙂

 – 7 juni 2017 –