Hoe te dragen (1) – je buikgevoel

Ken je Iris Apfel? Deze 95 jarige mode- en interieurontwerpster is stijlicoon in New York! Je kan van haar veel mooie quotes vinden; de volgende is heel toepasselijk voor ons onderwerp van vandaag.

“When we were small children we all played dress-up and everybody had a great time. So why stop?” Uit mijn bevraging bleek al dat we van sjaals houden, maar o zo weinig creatief zijn in het dragen ervan.

Daar gaan we vandaag dus meteen werk van maken. Heel eenvoudig, met één alternatieve toepassing.  Op buikgevoel, jawel! Het is te zeggen: we laten de hals vandaag vrij voor kraagjes, kralen enz. en draperen de sjaal rond de buik en de taille.

 
Optie 1: het Geisha-effect

We starten met een brede tailleband, zodat je een beetje gelijkt op een Geisha in kimono. Pas op: we pakken de boezem niet mee in:-). Heel mooi op een eenvoudig kleedje of jumpsuit. Persoonlijk verkies ik hiervoor een vierkante sjaal, die je dan diagonaal gebruikt. Op die manier zijn de uiteinden minder dik. Dat oogt lichter als je ze vrij laat hangen. En als je er toch voor kiest de tippen in te stoppen zal je merken dat dit veel vlotter gaat. Vouw de sjaal gewoon enkele keren diagonaal naar binnen tot je de gewenste breedte hebt. Bedek hiermee je taille. Afhankelijk van de grootte van de sjaal knoop je de sjaal op de rugzijde (90X90cm) of na een extra omwenteling terug op de buikzijde (min. 120X120cm). Zoals gezegd kan je kiezen om de uiteinden los te laten hangen, of in te stoppen. Een andere mogelijkheid is de sjaal sluiten met een sjaalring: je knoopt de uiteinden dan gewoon aan de ring vast.

Krijg alvast  goesting met dit voorbeeld van Mantero:

#solstiziodestate #21giugno#foulard #crêpedechine #buynow #www.mantero1902.com #specialpriceforyou

A post shared by MANTERO (@mantero1902) on

Optie 2: de hippe toets

Zoek voor de tweede optie naar een kledingstuk met een voorgevormde tailleband met lusjes. Kies een bijpassend sjaaltje; liefst uit licht materiaal. Vouw het sjaaltje netjes diagonaal naar binnen tot de gewenste breedte , of trek de uiteinden gewoon ‘vrij’ door de lussen heen voor een losser effect. Ook hier kan je voor de sluiting creatief zijn: met knoopje, sjaalring of gesp. De sluiting hoeft ook niet altijd in het midden te zitten! Deze toepassing is ideaal bij je favoriete jeans.

Codello deed het je even voor…

Conclusie: doe de riemenkast op slot en draag je sjaals deze week ‘op buikgevoel’. Veel plezier er mee en stuur me gerust een foto van het resultaat!

Zin om met andere sjaalliefhebbers nog meer toepassingen te leren tijdens een gezellige avond? Schrijf dan in voor de workshop op woensdagavond 19 april!

 – 5 april 2017 –